Mol kick off

Wie is de Mol: De kick-off

Vanavond is het zover: we kunnen gaan genieten van een nieuw seizoen van Wie is de Mol?. Het 18e seizoen alweer en het 8e seizoen waar ik getuige van mag zijn. Ik volg het programma al sinds Patrick Stoof – je weet wel, die meneer die door een bus gelanceerd wordt, omdat hij zijn privéchauffeur niet meer kan betalen – ontmaskerd werd als mol door Art Rooijakkers. Die laatste nam in de seizoenen daarna de plaats in van presentator Pieter Jan Hagens. Alhoewel ik Art een leuke presentator vind, is het toch een beetje als met Sinterklaas: er is maar een échte. En aangezien Pieter Jan voor mij de eerste presentator van het programma is – Angela Groothuizen en Karel van de Graaf waren de presentatoren voor mijn tijd – mis ik deze man met zijn zakelijke stem toch nog een beetje.

Afijn, vanavond gaan we dus weer los en onder de bijna 3 miljoen kijkers – ik verwacht tenminste dat het kijkcijferrecord van vorig jaar geëvenaard wordt – ben ik ook. Niet meer met een molboekje dit keer. Dat heb ik een jaar gedaan, maar voor mij werkt dat niet. Ik was zo gefocust om geen hint te missen, dat ik er juist heel veel over het hoofd zag. Een klein detail is bovendien dat ik nagenoeg ieder seizoen op de verkeerde Mol ‘zit’. De komende tijd zal ik wekelijks mijn kijkervaring met jullie delen en ik waarschuw jullie dan ook dat daar geen rechten aan kunnen worden ontleend. Ik heb geen lijntjes met de Avrotros en het is zelfs heel aannemelijk dat mijn Mol niet de werkelijke Mol is.

De kandidaten werden in een bijzondere uitzending in november bekendgemaakt. Het belooft een bijzonder seizoen te worden. Bij Wie is de Mol? is niets wat het lijkt en het lijkt erop dat we deze uitspraak dit seizoen letterlijk mogen nemen. Opvallend is dat we dit seizoen voor de eerste aflevering nog niet zeker weten waar Wie is de Mol? 2018 is opgenomen. Wordt het een tropische bestemming, of misschien wel een tripje naar het regenachtige Verenigd Koninkrijk? De molloten zijn er na het zien van de kick-off uitzending van Moltalk uit: diverse beelden wijzen in de richting van Georgië. Maar is dit het enige land waar de kandidaten en de Mol zijn geweest? De komende weken zullen we het ontdekken. In deze blog vertel ik je alles wat me opvalt tijdens de uitzendingen, ik vertel je over de afvallers – spoiler alert – en ik speculeer mee over de Mol.

Vanavond dus de eerste aflevering. Wat is jouw voorlopige antwoord op de vraag: WIE IS DE MOL?

Lees hier de andere blogs die ik schreef over ‘Wie is de Mol?’.

Deel dit bericht

Deze website maakt gebruik van cookies om te zorgen dat jij de content te zien krijgt die relevant is voor jou. Het biedt jou de mogelijkheid om de artikelen te delen op socialenetwerksites. Daarnaast maakt deze site gebruik van een zogenoemde Facebookpixel, om de interactie tussen de website en Facebook te monitoren. Als je de website blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming om deze cookies te verzamelen.