't Blijft Werken,
voor teksten die inspireren

Hey jij daar. Worstel je ook zo met het delen van je kennis? Wil je graag jouw expertise delen met je (toekomstige) klanten, maar krijg je de zinnen niet op papier? Of zoek je een extra paar ogen dat voorkomt dat jouw teksten met spelfouten de wereld in geslingerd worden? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik stel me graag even aan je voor.

Als Marianne Elzen zag ik in 1986 in Amersfoort het levenslicht. Ik groeide op in deze mooie provinciestad, doorliep het vwo en startte met een studie Economie aan de Universiteit Utrecht. Dit bleek niet bij me te passen en na anderhalf jaar besloot ik voor een studie Sociaal Juridische Dienstverlening te gaan. Deze hbo-opleiding paste veel beter bij me en in 2010 studeerde ik met een mooie cijferlijst af.

Ondertussen kwam ik mijn huidige man tegen en verhuisde ik naar het pittoreske Woudrichem. In het Brabantse vestingstadje, dat als filmset voor de SBS-serie Dokter Tinus diende, hebben we jaren met veel plezier gewoond.

Jan en ik houden enorm van reizen en samen bezochten we vele Aziatische bestemmingen, cruiseten we door de Golf van Mexico, boemelden we van Moskou naar Beijing met de Transsiberië- en Transmongolië-Express en maakten we verschillende stedentripjes naar Europese hoofdsteden. Na de komst van Anna (2016) en Katja (2019) zoeken we onze reisbestemmingen iets dichter bij huis. In oktober 2016 kochten we een sleurhut en sindsdien toeren we door Europa.

Met twee kinderen is vrije tijd spaarzaam, maar in de tijd die ik voor mezelf overhoud, haak ik graag knuffels (amigurumi) van katoen. Ik leerde haken uit een boekje voor basisschoolleerlingen tijdens een wintersportvakantie in 2014 en sindsdien frutsel ik de leukste creaties in elkaar.

Uit dat zelf leren haken blijkt wel wat voor een autodidact ik ben. Ook het journalistieke vak leerde ik op deze manier. Door gewoon te doen. Via ZTalks Collectief kreeg ik de kans om mooie journalistieke producties te schrijven en te ontdekken waar mijn krachten liggen. En zie hier, een mooi bedrijf, gespecialiseerd in het schrijven en redigeren van teksten. Die kracht zet ik graag in om jouw bedrijf net zo florerend als het mijne te maken. Jij houdt je bezig met waar jij goed in bent en ik help jou met de geschreven content.

Mijn vaardigheden

CREATIEF SCHRIJVEN

STORYTELLING

INTERVIEWTECHNIEKEN

SAMENWERKEN

Sietse Kingma – Directeur Bambuu B.V.

"Wij huren Marianne regelmatig in voor het ontwikkelen van content op complex juridisch gebied. We zijn erg tevreden over het niveau en de kwaliteit van het opgeleverde werk en kunnen iedereen aanraden om met Marianne aan de slag te gaan."

Cas - Marketingmanager

“Marianne weet zich als geen ander snel in te lezen in de materie, is kritisch en stelt scherpe vragen. Dit alles met maar één doel: een goed stuk tekst. Als je kiest voor Marianne dan is inbegrepen: snel schakelen, timemanagement en plezierig in de omgang.”

Astrid Zet - Romanschrijver

“Ik heb Marianne van de Werken in de arm genomen om de flaptekst te schrijven voor mijn debuutroman Oud en Nieuw. Na overleg met Marianne zijn we tot een concept gekomen en ik ben er erg tevreden over. Het heeft mij weinig moeite gekost om het verhaal te schrijven, maar ik zat erg aan te hikken tegen het kort en krachtig samenvatten van de inhoud van het boek. Ik moet zeggen dat Marianne van de Werken er uitstekend in geslaagd is. Ik ben er heel erg blij mee en wat mij betreft krijgt ze een 10!”

Felicia Egwumba- FelZo Thuiszorg

"Ik heb de samenwerking met Marianne als zeer prettig ervaren. Het was fijn dat ik wist waar ik voor stond, zij gaf van het begin af aan een deadline aan en daar kon ik op vertrouwen. Het contact was heel erg persoonlijk, zij liet mij weten dat ze elke donderdag aan de site ging werken en belde me ook af en toe op om te vragen wat ik van de voortgang vond. Ze dacht mee over meerdere aspecten in mijn bedrijf en niet alleen de tekst, want uiteindelijk ben ik veel verder gekomen dan enkel het aanpassen van de taal- en spelfouten. Marianne raad ik zeer zeker aan, omdat zij zich focust op jouw bedrijf en goed kan inspelen op de doelgroep. Ze heeft mij bijvoorbeeld als advies gegeven: denk aan een groter lettertype, denk aan de benadering en schrijf actief als je het persoonlijk wilt maken. Alle tips hebben mij enorm geholpen! Zoek je iemand die jou een stapje verder kan helpen en daarnaast ook heel persoonlijk is? Bel Marianne ;)."

Deze website maakt gebruik van cookies om te zorgen dat jij de content te zien krijgt die relevant is voor jou. Het biedt jou de mogelijkheid om de artikelen te delen op socialenetwerksites. Daarnaast maakt deze site gebruik van een zogenoemde Facebookpixel, om de interactie tussen de website en Facebook te monitoren. Als je de website blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming om deze cookies te verzamelen.