Het redigeren en corrigeren van teksten

Ze zeggen dat mensen die andere mensen corrigeren hele nare mensen zijn. Ik denk dat ik dan een heel naar persoon ben. Natuurlijk heb ik door de jaren heen geleerd dat ik niet zomaar iedereen op zijn of haar fouten kan wijzen, maar ik zie ze wel en soms vind ik dat ik daar – ook ongevraagd – iets mee moet. Al is het alleen maar omdat ik zie dat een ondernemer een joekel van een fout op zijn site heeft staan en ik hem wil helpen. Helaas wordt dat niet altijd gewaardeerd en komen we weer terug bij het begin: ik ben gewoon een heel naar mens.

Wil jij wel geholpen worden met je teksten en houd je van eerlijke feedback, lees dan even verder.

Ik roep wel eens gekscherend dat ik ben geboren met een rode pen in mijn hand. Tegenwoordig werk ik met ‘Wijzigingen bijhouden’ of ‘Opmerkingen invoegen’ en is de rode pen volledig van mijn bureau verdwenen. Toch beleef ik nog steeds plezier in het corrigeren en redigeren van teksten. Wat ik daarbij het leukst vind? Dat is dat ik van iedere tekst iets leer. Soms is dat iets taaltechnisch, maar vaak ook iets over het onderwerp van de tekst. De teksten dragen bij aan mijn algemene kennis en die kennis kan ik weer gebruiken voor andere dingen die ik leuk vind, zoals quizzen. 

De te redigeren teksten kunnen uiteenlopend zijn. Van blogs tot webteksten, van nieuwsbrieven tot berichten voor sociale media. Eigenlijk kun je met iedere tekst bij mij terecht. Voor losse, incidentele opdrachten maak ik graag een offerte op maat. Ben je van plan om vaker teksten door mij te laten controleren, dan is een strippenkaart wellicht iets voor je.

Deze website maakt gebruik van cookies om te zorgen dat jij de content te zien krijgt die relevant is voor jou. Het biedt jou de mogelijkheid om de artikelen te delen op socialenetwerksites. Daarnaast maakt deze site gebruik van een zogenoemde Facebookpixel, om de interactie tussen de website en Facebook te monitoren. Als je de website blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming om deze cookies te verzamelen.