Strippenkaarten

Als je voor een langere periode een samenwerking aangaat met een tekstschrijver of redacteur, dan is het vervelend als je voor iedere blog of voor ieder geredigeerd artikel een aparte factuur krijgt. Facturen blijven op de stapel liggen, mogelijk schiet betaling er dan bij in, met betalingsherinneringen tot gevolg. Dat is voor jou als opdrachtgever niet leuk, maar voor mij natuurlijk ook niet.

Bovendien is het ook fijn als je op ieder moment een tekst of een briefing naar me toe kunt sturen en de zekerheid hebt dat ik er binnen afzienbare tijd mee aan de slag ga, zonder dat ik eerst een offerte voor je moet opstellen. Een strippenkaart levert daarmee niet alleen tijdswinst op, maar is per saldo ook nog eens goedkoper. En iedere euro die je als ondernemer niet hoeft uit te geven, kun je optellen bij de winst.

Welk uurtarief reken ik voor losse opdrachten?

Voor al mijn werkzaamheden reken ik hetzelfde uurtarief van € 75,00*. Het maakt voor mij immers niet uit of ik nu een uur kwijt ben aan het schrijven van een tekst of dat ik deze tijd bezig ben met redigeren.

Welke strippenkaarten bied ik aan?

Strippenkaarten bied ik aan in bundels van 4 uur, met een maximum van 16 uur. Voor ieder veelvoud van 4 uur (240 minuten) verlaag ik het feitelijke uurtarief met € 2,50*.

Aantal uur
Feitelijk uurtarief*
Bedrag strippenkaart*
1
€ 75,00
4
€ 72,50
€ 290,00
8
€ 70,00
€ 560,00
12
€ 67,50
€ 810,00
16
€ 65,00
€ 1040,00

* Alle bedragen zijn exclusief 21% btw.

Hoe werkt het in de praktijk?

Strippenkaarten kunnen alleen vooraf gekocht worden. Als je besluit een strippenkaart af te nemen, dan krijg je van mij een factuur en verwacht ik de betaling binnen 14 dagen na de factuurdatum. Na betaling van de factuur ga ik voor je aan de slag.

Iedere keer als ik voor je aan de slag ga, registreer ik in Toggl waar ik mee bezig ben. Toggl houdt voor mij tot op de seconde bij hoeveel tijd ik voor je gewerkt heb. Dit hevel ik over naar een maandelijks overzicht, waarop jij precies kunt zien met welk stuk tekst ik wanneer en hoelang ben bezig geweest. Heb ik een maand niets voor je geregistreerd, dan stuur ik je uiteraard ook geen overzicht. Dat scheelt weer overbodige mailtjes.

Ik rond de gewerkte tijd af op 5 minuten. Als het saldo op je strippenkaart onder de 30 minuten komt, dan krijg je van mij een mailtje met de vraag of je jouw strippenkaart wilt verlengen.

Ben ik een tijdje niet in de gelegenheid om te werken door bijvoorbeeld een vakantie, dan stel ik je daarvan (indien mogelijk) minimaal een week van tevoren op de hoogte. In het weekend werk ik in principe niet en als je me dan een mail stuurt, dan kan het dus iets langer duren voor je een reactie krijgt. Heeft een tekst echt spoed, vermeld dit er dan duidelijk bij en ik kijk wat ik voor je kan doen.

 

Wat zijn de kleine lettertjes?

Die zijn er niet. Een strippenkaart is (in ieder geval bij mij) geen wurgcontract. What you see, is what you get. Je koopt een aantal minuten en zijn die minuten op, dan ben je niet verplicht om een nieuwe kaart bij me af te nemen. Natuurlijk vind ik het fijn als je onze samenwerking voortzet, maar ik kan me ook goed voorstellen dat er soms redenen zijn om dat (tijdelijk) niet te doen.

Jij bepaalt wanneer je jouw minuten wilt inzetten. Ben je ijsverkoper en is jouw website alleen in de zomermaanden belangrijk voor je, dan vind ik het ook prima als je het hele winterseizoen niets van je laat horen en pas een jaar later weer een blog door me wilt laten schrijven. Stuur me een berichtje als het jou uitkomt en je wilt dat ik voor je aan de slag ga. Het saldo op je strippenkaart blijft gewoon geldig, ongeacht of het nu een jaar, twee jaar of een decennium geleden is dat je hem bij me hebt aangeschaft. Eenmaal aangeschafte tegoeden worden niet terugbetaald. Met uitzondering van de eerste strippenkaart. Daarover lees je hieronder meer.

Oké, er is een regel(tje)

Omdat ik al mijn opdrachtgevers de kans wil geven om opdrachten bij me uit te zetten en omdat ook ik maar 24 uur in een dag heb, spreken we wel een maximum aantal uur af dat je per week van je strippenkaart kunt gebruiken. Iedere week reserveer ik maximaal 4 uur voor je. Heb je toch iets waar ik misschien meer dan 4 uur aan kwijt zal zijn, dan is dat natuurlijk geen probleem, maar dan moeten we even overleggen. Er valt vast wel een mouw aan te passen, maar keiharde garanties kan ik je op voorhand dus niet geven.

Ik kan me voorstellen dat je graag weet wat voor vlees je in de kuip hebt. Een kennismakingsgesprek is overigens altijd kosteloos en ik beloof je dat ik de drankjes voor mijn rekening neem. Maar daarmee zie je natuurlijk niet wat ik taaltechnisch te bieden heb. Wil je daarom toch graag eerst het resultaat zien voor je besluit om een ‘grote’ strippenkaart bij me af te nemen, dan bied ik je bij de eerste strippenkaart die je afneemt de mogelijkheid om je het resterende bedrag van de strippenkaart terug te betalen als je niet tevreden bent. Daarbij geldt wel weer een maximum van 4 uur, tegen het reguliere uurtarief.

Deze website maakt gebruik van cookies om te zorgen dat jij de content te zien krijgt die relevant is voor jou. Het biedt jou de mogelijkheid om de artikelen te delen op socialenetwerksites. Daarnaast maakt deze site gebruik van een zogenoemde Facebookpixel, om de interactie tussen de website en Facebook te monitoren. Als je de website blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming om deze cookies te verzamelen.