5285cac6-2eee-40a2-9169-45071fa21030
5285cac6-2eee-40a2-9169-45071fa21030

Week van de Lentekriebels

Van 4 tot en met 8 maart doen veel scholen mee aan de Week van de Lentekriebels. Vanuit de campagnewebsite van Gezin in Gevaar wordt gewaarschuwd voor deze week, omdat het jonge kinderen ‘blootstelt aan diepgaande seksuele indoctrinatie van staatswege’. Wat is hiervan waar? Voor een artikel in Het Kontakt Altena ging ik in gesprek met twee directeuren met samen drie basisscholen onder zich (Babyloniënbroek, Hank en Oudendijk). Op hun scholen doen ze mee aan de Week van de Lentekriebels en bij sommige ouders roept dit vragen op. Ook vroeg ik Rutgers, de organisatie achter de Week van de Lentekriebels, om een reactie op de flyer die Gezin in Gevaar verspreidt.

Toen het eerste artikel online verscheen, bleek dit voor best wat ophef te zorgen. In een tweede artikel ging ik daarom in gesprek met ouders. Wat zijn de vragen die ze hebben? Ik vroeg Rutgers om ook op die vragen te reageren. 

Deel dit bericht

Deze website maakt gebruik van cookies om te zorgen dat jij de content te zien krijgt die relevant is voor jou. Het biedt jou de mogelijkheid om de artikelen te delen op socialenetwerksites. Daarnaast maakt deze site gebruik van een zogenoemde Facebookpixel, om de interactie tussen de website en Facebook te monitoren. Als je de website blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming om deze cookies te verzamelen.