De olifant met de roze billen

De olifant met de roze billen

‘s Avonds als de zon is verdwenen en de maan tevoorschijn komt, gaan alle kinderen slapen. Als ze slapen, dan gaan ze dromen. En als ze dromen, dan dromen ze vaak over dieren. Droomdieren wonen net als allerlei andere fantasiewezens in het magische Droomdieren-Rijk. En daarvandaan worden ze dan naar een kinderdroom geflitst, wanneer een kind wil gaan dromen over dat dier.

Dit boek gaat over een heel speciale inwoner van Droomdieren-Rijk: de olifant met de roze billen. Hij is anders dan alle andere olifanten en dat vindt hij niet altijd leuk. Hij is nog nooit in een kinderdroom geweest en alle andere dieren in Droomdieren-Rijk wel. Zou dat aan zijn roze billen liggen? Hij wil heel graag met kinderen spelen in hun dromen. Wat moet hij nou doen? Zichzelf aanpassen? Of toch vertrouwen op een goede afloop?

‘De olifant met de roze billen’ geeft kinderen inzicht in hoe het voelt om anders te zijn dan anderen. Maar het vertelt vooral ook dat het helemaal niet erg is om anders te zijn. Want het zijn juist de verschillen die jou maken tot wie of wat jij bent: jezelf.

Deze website maakt gebruik van cookies om te zorgen dat jij de content te zien krijgt die relevant is voor jou. Het biedt jou de mogelijkheid om de artikelen te delen op socialenetwerksites. Daarnaast maakt deze site gebruik van een zogenoemde Facebookpixel, om de interactie tussen de website en Facebook te monitoren. Als je de website blijft gebruiken, geef je automatisch toestemming om deze cookies te verzamelen.